joi, 1 decembrie 2016

La mulţi ani!

(foto: Mihai Grigorescu)
România „profundă”... „Republică mareaţă vatră”, ocîrmuită de preşedinți șașii, balcîzi și fonfi ori gîngavi, furată ca-n codru, umilită şi batjocorită de fix 68 (41+27) de ani de regimuri republicane falimentare, tot în sapă de lemn e! 

Să rămînem, dară, în continuare, săraci, da‘ cinstiţi, vorba prședintelui Ion «Ilici» Iliescu, școlit în URSS și devenit un clasic în viață! 
Iar azi, hai la călcat iar în picioare, pentru o porție de fasole cu cîrnați sau sarmale, asezonate cu fierturi de țuică sau vin, că dacă tot e postul Crăciunului iar preafericitul nostru patriarh, cu văzul și auzul pupăzate, ne dă dezlegare pe blat, ca-n fiecare an, să fie bîlci, panaramă și chilaba cu danț și caterincă, pe cele meleaguri miorițice!
Drept pentru care, ca și anu' trecut, mă voi duce la buticu‘ vieşnic – cum ar spune fraţii noștri de peste Prut, adică non-stop, pre stil nou – din mahalaua mea, să-mi iau o anghelică sau un basamac, să cinstesc şi io cu muierea mea, un păhărel, pentru evenimentu' dragilor mei conaţionali republicani! 
Hai, să fie pace! 
La mulţi ani! 
Doamne ajută!


Un comentariu:

Anonim spunea...

Tricolor din prosoape........., pe prispa unei case, nu atat veche, cat trista....
Poate casa mai este locuita, cine stie ?, dar pe dealurile si muntii nostri sunt atatea sate triste. Nu stiu daca sa-i dau dreptate lui Dan Puric care ne imbarbateaza cu orice ocazie, spunand ca doar credinta ne mai poate da putere ca sa ne salvam. Oare de ce atatia oameni credinciosi si capabili si buni si luptatori nu iau atitudine? Ma refer la atitudinea spontana de zi cu zi, atunci cand vezi pe stada RAUTATE SI PROSTIE, iar in servicii, scoala, banci TRADARE.
Nu poti sti ce a fost mai grav, TRADAREA directorilor care au batut palma si si-au vandut chiar din 1990 fabricile, sau TRADAREA profesorilor universitari care fac an de an compromisul unor locuri cu plata la cursul de zi
si al unor mastere infiintate cu 20 de dosare la inceputul anului si ramase 5 dosare doar dupa 2-3 luni, sau coordonatorii de doctorate care au la baza proiectele castigate de la UE si care trebuiesc predate rapid, exact in numarul minim de 3 ani cand se elibereza titlul de DOCTOR.

Muzicoteca de dinamită

Un festival legendar: «Isle Of Wight 1970» Isle Of Wight este o insulă situată în apele Canalului Mânecii, în sudul arhipelagului britanic, ...